At give og modtage

Kære læser

Mine blogs har i rigtig mange måneder været under forandring, det er derfor der er gået længere og længere imellem dem. Nu er den nye form falde på plads, og jeg glæder mig meget til at dele den med dig. Det nye koncept er at jeg kanaliseret små fiktionshistorier ned fra oven, som har en pointe, og så deler jeg lidt indsigter, jeg får undervejs.

August måneds historie handler for mig om to ting, både at vi skal være vågne i, hvor vi har vores fokus i forhold til os selv og andre mennesker, og også være opmærksomme på konklusioner vi har omkring hvad der er godt og ædelt.

To mænd i jakkesæt kommer ud af en stor kontorbygning, de griner og er afslappede, de kigger over på en lille park, der ligger på den anden side af en større vej. Det tager dem lidt tid at krydse vejen. De begynder at tale om nogle arbejdsmæssige ting, og sænker fortroligt stemmerne. Da de når over til parken, stiler de automatisk imod en bænk, som man kan se de har siddet på mange gange før.

Den ene tager en meget lækker hjemmelavet sandwich frem, og den anden kommer i tanke om at han har glemt at købe mad. Den første mand med den hjemmelavede sandwich siger med det samme, at de bare kan dele hans. Den anden mand smiler, og er meget glad for det. De fortsætter med at snakke imens de begge spiser deres halve sandwich og deler en flaske kildevand, den første mand også har med.

Da de er færdige med at spise og drikke går mændene tilbage til kontorbygningen. I hallen sætter manden med sandwichen sig ved receptionsdisken og smiler et på gensyn smil til den anden mand. Den anden mand tager elevatoren til øverste etage, hvor direktionen holder til. Han går ind på et meget stort kontor, og sætter sig smilende i sin stol.

Her kunne historien ha’ sluttet, og man kunne konkluderer mange ting, både at de to mænd har indset, at vi som mennesker er lige meget værd om vi har det ene job eller det andet. Og det er jo smukt. Vi kunne også konkluderer at det er smukt at være venner og dele mad og drikkevarer med hinanden, men hvorfor var det så ikke direktionsmanden, der havde sandwichen og vandet med til den anden? Jeg holdt mig heldigvis åben for at se om der kom mere, og det gjorde der…

Manden i receptionen har meget travlt, han får hverken vådt eller tørt i mange timer. Og han bliver mere og mere træt, men bliver ved med at smile og gi’ og hjælpe. Manden i det store kontor har også travlt, men han har en sekretær der kommer ind med kaffe, smoothie og andet løbende. Om aftenen er manden fra receptionen helt flad og orker ingen ting, hvorimod manden fra direktionen går ud med venner og har det sjovt.

Da historien var nået hertil, fik jeg lyst til at se hvad der var sket, hvis manden fra receptionen ikke havde givet halvdelen af sin sandwich og vand væk.

Den anden mand løber nu over vejen efter en sandwich, imens den første mand sidder og nyder sit eget selskab og sin mad. Manden som i denne version virkelig har taget sig af sig selv, sidder nu og modtager en kæmpe strøm af energi og sin egen kraft ned fra oven. Jeg ser det nærmest som en helt enlightenment, hvor der strømmer lys, energi og bevidsthed ned igennem hans kronechakra fra hele universet af lys og kærlighed.

Da den anden mand kommer tilbage, hygger og snakker de videre, og det er tydeligt at den første mand virkelig er empowered og grounded i sin egen energi nu.

For mig er det tankevækkende, og jeg genkender det fra mig selv og mit eget liv; dét at tro det er ædelt at give og give, også selvom det er på bekostning af en selv. Så kan man ligge udmattet tilbage bagefter, når alle andre har suget al energien og de gode vibes ud af en! Det går ikke længere!!! Så hånden på hjertet, er du i balance i forhold til at give og modtage??? Og hvis du har en indkodning der driver dig den ene eller den anden retning, hvad skal der så til for at du kommer i balance? Hvad skal der til, for at du virkelig gør det er der omsorgsfuldt overfor dig selv? At give og gå ind i ligeværdige forhold er også omsorgsfuldt over for en selv, hvis man er vant til bare at tage….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *